Історія суші від давнини до сучасності

Одне з найпопулярніших японських страв - суші. За деякими даними, це блюдо відомо майже 25 століть. Хоча суші з роками модернізувалися і були введені нові види цього делікатесу, все ж використовуються ті ж інгредієнти. Завдяки цьому навіть через багато років ви можете, є ці ласощі за старовинним рецептом. У мережі ресторанів «Євразія» представлений великий вибір суші та ролів, покуштувати які ви можете як в залах ресторанів, так і замовити приготування і завдяки послузі «Заберу сам» забрати страви самостійно, щоб насолодитися ними вдома або на природі. Також для гостей ресторанів діє акція «Щасливі години». Щодня з 15:00 до 18:00 і з 00:00 до 05:00 ви можете купити два однакових страви за ціною одного.
Вам цікаво дізнатися про походження суші? Тоді запрошуємо вас в подорож по історії цієї страви.

Історія суші

Походження суші - як це почалося?

Хоча суші в Європі і Північній Америці набули популярності за останні десять або близько того років, вони були відомі в Азії, і особливо в Японії, сотні років. Також важливо, що про перших варіантах суші ви можете дізнатися з китайських джерел, а не з японських. Дивно й те, що спочатку це блюдо виглядало і мало зовсім інший смак, адже для приготування суші не використовувалася риба. Свинина, маринована в солі, зіграла головну роль. Однак з часом додалася і риба - в основному в рибальських портах, що було пов'язано з більшою доступністю і більш низькими цінами на цей продукт.
Також відзначимо, що про перших варіантах суші почали писати на рубежі III й IV століть до нашої ери, тоді блюдо більше схоже на соус з рубаною свининою або риби. У той час суші ще не поєднувалися з рисом, а це сталося приблизно через 500 років. Однак навіть тоді рис був просто добавкою, і до того, як були з'їдені перші версії суші, його прибрали, тому, що він служив тільки для прискорення ферментації м'яса.
Розвиток суші протягом багатьох років
Згідно з деякими джерелами, суші вже були відносно популярні в деяких містах або регіонах Японії в 718 році нашої ери. Тоді це була не тільки їжа, але розрахункова «монета» для сплати податків. Однак невідомо, з чого саме тоді робили суші, хоча це підтверджує багатовікову традицію цих ласощів. Ви можете дізнатися більше про суші з інших джерел, але їх дата оцінюється приблизно в 1600 роки. За ці роки дієта японців значно змінилася, але також були представлені нові продукти, які вважалися справді інноваційними. Зверніть увагу, що одним з найбільш значних змін в способі приготування суші досі було використання рису, приготованого в воді, і винахід рисового оцту. В результаті час ферментації значно скоротилося.
У наступні роки були внесені подальші зміни, які в першу чергу були спрямовані на усунення неприємних запахів, пов'язаних з ферментацією окремих інгредієнтів. Писали розповіді про суші, де хвалять смак цієї страви, а ось аромат був проблемою.
Також зауважимо, що на самому початку японці шукали хороший спосіб зберегти рибу. Тому м'ясо замаринували в соєвому соусі або оцті. Ще одним популярним методом була засолювання, але в цьому випадку повністю відмовилися від соєвого соусу. Також бувало, що рибу готували перед тим, як додати її в суші. Особливо часто це робилося, коли блюдо їли пізніше, тому що тоді термічна обробка була набагато більш зручним способом продовжити час поїдання суші.

Сучасна історія

У багатьох регіонах Японії суші спочатку були одним із способів ферментації окремих продуктів. Тоді не всі ці інгредієнти їли разом - зазвичай рис відокремлювали, а їли тільки рибу або свинину. Тільки в 19 столітті суші стали самостійною стравою, яка набула великої популярності у всій країні квітучої сакури. Особливо це помітно за кількістю кіосків і кіосків в окремих містах, де готували суші. На цьому етапі делікатес став менше і не ферментований. Завдяки цьому забувся неприємний аромат, адже залишився тільки чудовий смак. До того ж суші були хорошим блюдом для зайнятих людей, які хотіли швидко з'їсти що-небудь смачненьке.

Історія суші

Стилі приготування

Історія суші не тільки вплинула на те, які інгредієнти сьогодні використовуються при приготуванні цієї страви. Крім того, були виділені два стилю виробництва. Це дозволяє вам вибирати варіант, в якому більше ваших улюблених інгредієнтів. Крім того, окремі типи мають своє коріння в окремих регіонах Японії, наприклад, в Токіо і Осаці.

Кансай з Осаки

Є два найменування цього стилю приготування - Кансай і Осі. В цьому випадку найважливішим інгредієнтом є рис, тому в таких суші ви знайдете його найбільше. Також важливо, щоб він був правильно підготовлений. Решта рибні вироби - це просто аксесуар, який можна поміняти місцями.

Едо з Токіо

У разі Едо, порції рису ручного формування є важливим елементом, а на них є шматочки риби, які називаються нигири. Врахуйте, що цей стиль підкреслює, що правильно приготовлений не тільки рис, а й риба.
Джерело інформації: мережа ресторанів «Євразія» в Києві https://evrasia.in.ua/

Наверх